Nieuw horecabeleid voor Voorne aan Zee

De gemeente Voorne aan Zee gaat een nieuw horecabeleid maken. De drie voormalige gemeenten hadden elk hun eigen regels en afspraken voor horeca. Door de fusie moeten we deze samenvoegen tot één duidelijk beleid voor heel Voorne aan Zee. Dit zorgt ervoor dat alle horecaondernemers gelijk behandeld worden en er geen verwarring meer is over welke regels gelden.

Daarnaast verandert de horeca constant. Nieuwe concepten zoals mengvormen van winkels en horeca en veranderingen door de COVID-19 periode vragen om een beleid dat klaar is voor de toekomst. Een goed en bedragen horecabeleid draagt bij aan een gezellige en levendige gemeente waar zowel inwoners als toeristen van profiteren.

Uw mening geven? Vul de vragenlijst in!

We vinden het belangrijk dat inwoners, ondernemers en andere betrokkenen kunnen meedenken over het nieuwe beleid. Dat doen we op verschillende manieren. Op 28 september en 2 oktober hebben we op verschillende plekken in Voorne aan Zee inwoners om hun mening gevraagd via straatinterviews.

Wilt u ook uw mening geven? Dat kan via deze vragenlijst. Het invullen kost u maar een paar minuten. Uw antwoorden helpen ons om een beleid te maken dat past bij onze gemeente. 

Klik hier voor de vragenlijst

Voor horecaondernemers organiseren wij een bijeenkomst op 29 oktober. Meer informatie hierover volgt op korte termijn.

Samen maken we van Voorne aan Zee een gemeente met een aantrekkelijke en goed functionerende horeca! Voor vragen of meer informatie kunt u een e-mail sturen naar m.dragt@voorneaanzee.nl.

Doel van het nieuwe beleid

We willen een balans vinden tussen de belangen van horecaondernemers, inwoners, de gemeente en de politie. Het nieuwe horecabeleid moet duidelijkheid geven over verschillende onderwerpen, zoals terrassen en openings- en sluitingstijden.

Het doel is om tegenstrijdige belangen te voorkomen en een beleid te maken dat past bij de identiteit van Voorne aan Zee: historisch, veerkrachtig, natuurrijk, persoonlijk en verbindend.

Hoe pakken we dit aan?

Om tot een goed en breed gedragen beleid te komen, gaan we verschillende stappen doorlopen:

1.    Analysefase: Onderzoeken van de huidige horecasituatie. Bepalen van belangrijke onderwerpen voor participatie.
2.    Inbrengfase: Organiseren van bijeenkomsten met betrokken partijen zoals horecaondernemers, inwoners, en de politie.
3.    Strategiebepaling: Definitieve keuzes maken op basis van de input.
4.    Schrijffase: Opstellen van het beleidsplan.
5.    Zienswijze/toetsingsfase: Feedback verzamelen en verwerken.
6.    Vaststelling: Het college van burgemeester en wethouders stelt het beleid vast.
7.    Implementatie: Het nieuwe beleid invoeren en communiceren.