Chillplek jongeren Oostvoorne
Om jongeren in Oostvoorne een eigen plek te geven waar zij kunnen samenkomen, zoekt de gemeente naar een geschikte locatie. Jongeren zelf, maar ook politie, handhaving en jongerenwerk vragen al langere tijd vragen om zo'n chillplek.
Deze chillplek is nadrukkelijk niet bedoeld voor jongeren die overlast veroorzaken, en juist wel voor jongeren die bijvoorbeeld na school gewoon vrienden willen ontmoeten.
Meedenken over definitieve locatie chillplek
We vragen inwoners en jongeren, maar ook politie, handhaving en jongerenwerk om mee te denken over de criteria voor een locatie. Waar moet de locatie aan voldoen? Moet het een binnen- of buitenlocatie worden? Welke locatie vinden inwoners geschikt? Vanaf 17 maart kunnen inwoners en jongeren hierover meedenken door een online vragenlijst in te vullen.
Op 8 mei is er een inloopbijeenkomst voor inwoners. Meer informatie volgt nog. Wilt u een uitnodiging ontvangen, meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief over de chillplek.
Wat gebeurt er met de inbreng van inwoners en jongeren?
We gebruiken de resultaten van de vragenlijst en de inbreng tijdens de bijeenkomsten om een geschikte locatie te vinden voor een chillplek. Iedereen mag meedenken, maar dat wil niet zeggen dat iedereen altijd tevreden is met de uitkomst. Het kan gebeuren dat er sprake is van verschillende of zelfs tegengestelde wensen of belangen. Het is aan de gemeente om uiteindelijk een afweging in al die belangen te maken. Eind mei delen we de resultaten van het onderzoek en de bijeenkomsten via onze website.
Chillplek onderdeel van bredere jongerenaanpak
De chillplek voor jongeren is onderdeel van de bredere jongerenaanpak in Oostvoorne. In Oostvoorne is niet veel te doen voor jongeren. De chillplek moet voor jongeren een veilige en aangename plek worden waar zij samen kunnen komen met vrienden.
De chillplek is dus nadrukkelijk niet bedoeld voor overlast gevende jongeren. Daar hebben we een andere aanpak voor. Die omvat maatregelen, zoals meer aanwezigheid van politie en handhaving, een inloopspreekuur van politie en handhaving en het uitgeven van wijkverboden voor jongeren die overlast veroorzaken.
Géén tijdelijk ontmoetingsplek
Eind vorig jaar is de locatie bij de Langeweg/Brielseweg gekozen, omdat hier voldoende ruimte is, de grond eigendom is van de gemeente en omdat de locatie niet te dicht bij een woonwijk ligt. Voor deze locatie moest wel een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Dat traject is in gang gezet, maar helaas is een verkeerde procedure ingezet. Hierdoor moest we de aanvraag intrekken en eigenlijk een nieuwe procedure starten, die veel extra tijd zou kosten. Daarom is besloten geen tijdelijke ontmoetingsplek bij de Langeweg/Brielseweg te plaatsen, maar direct op zoek te gaan naar een definitieve locatie. De uitkomst van het participatietraject levert criteria op waar de locatie van een chillplek aan moet voldoen. Het kan zijn dat de chillplek beter op een andere locatie dan de Langeweg/Brielseweg kan worden geplaatst, maar dat hoeft niet.
Heeft u vragen over de chillplek in Oostvoorne?
Wilt u persoonlijk op de hoogte gehouden worden over de chillplek in Oostvoorne? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief chillplek jongeren Oostvoorne
Heeft u vragen dan kunt u een e-mail sturen naar piketmailbox-beleid-sociaaldomein@voorneaanzee.nl t.a.v. projectleider Fraukje Harder.